Timecode over Dante

Suggestions and comments for Pandoras Box V5

Moderator: Moderator Group

Timecode over Dante

Postby plbrunet » Tue Jan 24, 2017 1:15 pm

Hi there,

The title says it all. Being able to send and receive Timecode over Dante would be very useful and great.

Hope you like it!
Pierre-Luc Brunet
Audio - Video - Show Control
http://plbrunet.com
https://ca.linkedin.com/in/pierrelucbrunet
User avatar
plbrunet
 
Posts: 57
Joined: Fri Mar 13, 2009 11:49 pm
Location: Montréal, Canada

Re: Timecode over Dante

Postby Daniel Kaminski » Wed Jan 25, 2017 10:34 am

I will change that Feature wish to a more general kind. I hope we can agree on that.
Timecode oder ASIO would be nice, why limit it to Dante.
--
Daniel Kaminski

Technical Support + Betatesting
User avatar
Daniel Kaminski
 
Posts: 834
Joined: Tue Jul 22, 2008 10:55 am
Location: Herten, Germany

Re: Timecode over Dante

Postby lucken » Wed Jan 25, 2017 10:35 am

Hi Daniel,

Please add also Timecode over ArtNet!
User avatar
lucken
 
Posts: 128
Joined: Fri Jul 25, 2008 4:11 pm
Location: Lebbeke - Belgium

Re: Timecode over Dante

Postby Daniel Kaminski » Wed Jan 25, 2017 10:44 am

Timecode over Artnet.
I heared that it exists, but I have never seen any Product that supports it or meet anyone who uses it,
Can you tell me a little more about it and why and to which usecase it will be valuable.

Also which Products use it, so that I can plan testing in case the decision is made to implement it.

Daniel
--
Daniel Kaminski

Technical Support + Betatesting
User avatar
Daniel Kaminski
 
Posts: 834
Joined: Tue Jul 22, 2008 10:55 am
Location: Herten, Germany

Re: Timecode over Dante

Postby lucken » Wed Jan 25, 2017 1:19 pm

ChamSys lighting consoles can receive and retransmit timecode via ArtNet.

There is also a free software for testing: http://www.s-jaekel.de/software/downloa ... de_sender/
User avatar
lucken
 
Posts: 128
Joined: Fri Jul 25, 2008 4:11 pm
Location: Lebbeke - Belgium

Re: Timecode over Dante

Postby Daniel Kaminski » Thu Jan 26, 2017 12:57 pm

Are there any other products?
Has anyone actually used it? Trying to find out if it is just a Chamsys thing or if Timecode over Artnet has a bigger future.
It seams like nobody else has used it before or is missing it. I can see huge demand to extend ASIO Timecode Support and maybe even Midi Timecode.
Everybody I know or works with LTC or Midi Timecode. I will still put it on the list. Please keep me /us updated on all products that support it.
Is anyone else missing this? And if so, is LTC no option?

Daniel
--
Daniel Kaminski

Technical Support + Betatesting
User avatar
Daniel Kaminski
 
Posts: 834
Joined: Tue Jul 22, 2008 10:55 am
Location: Herten, Germany

Re: Timecode over Dante

Postby lucken » Thu Jan 26, 2017 2:36 pm

I don't know that other products have it. But it is very handy because:
- lighting console controls Mediaserver via ArtNet
- same connection can be used for Timecode
- so no extra audio cable and no extra interfaces on both sides

This is another product using it: https://timelord-mtc.com/
User avatar
lucken
 
Posts: 128
Joined: Fri Jul 25, 2008 4:11 pm
Location: Lebbeke - Belgium

Re: Timecode over Dante

Postby Justyn Roy » Thu Jan 26, 2017 4:57 pm

I couldn't see anyone actually using timecode over artnet with this console when you can just use LTC and / or trigger the timeline with cues.

I don't believe that there is anyone else planning to implement this either. (MA, Martin, etc...) because they all support either LTC or Midi timecode or both.
Justyn Roy
Solutions Architect
Christie Digital Systems

Online Manual
User avatar
Justyn Roy
 
Posts: 47
Joined: Tue Sep 27, 2016 1:26 am

Re: Timecode over Dante

Postby introdans » Wed Feb 01, 2017 5:08 pm

support for MTC (midi time code) will be better i think, because a lot of ASIO devices also support MIDI.
introdans
 
Posts: 17
Joined: Wed Oct 30, 2013 12:28 pm


Return to Feature Wishlist V5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests