Timecode over Dante

Suggestions and comments for Pandoras Box V5

Moderator: Moderator Group

Timecode over Dante

Postby plbrunet » Tue Jan 24, 2017 1:15 pm

Hi there,

The title says it all. Being able to send and receive Timecode over Dante would be very useful and great.

Hope you like it!
Pierre-Luc Brunet
Audio - Video - Show Control
http://plbrunet.com
https://ca.linkedin.com/in/pierrelucbrunet
User avatar
plbrunet
 
Posts: 56
Joined: Fri Mar 13, 2009 11:49 pm
Location: Montréal, Canada

Re: Timecode over Dante

Postby Daniel Kaminski » Wed Jan 25, 2017 10:34 am

I will change that Feature wish to a more general kind. I hope we can agree on that.
Timecode oder ASIO would be nice, why limit it to Dante.
--
Daniel Kaminski

Technical Support + Betatesting
User avatar
Daniel Kaminski
 
Posts: 819
Joined: Tue Jul 22, 2008 10:55 am
Location: Herten, Germany

Re: Timecode over Dante

Postby lucken » Wed Jan 25, 2017 10:35 am

Hi Daniel,

Please add also Timecode over ArtNet!
User avatar
lucken
 
Posts: 128
Joined: Fri Jul 25, 2008 4:11 pm
Location: Lebbeke - Belgium

Re: Timecode over Dante

Postby Daniel Kaminski » Wed Jan 25, 2017 10:44 am

Timecode over Artnet.
I heared that it exists, but I have never seen any Product that supports it or meet anyone who uses it,
Can you tell me a little more about it and why and to which usecase it will be valuable.

Also which Products use it, so that I can plan testing in case the decision is made to implement it.

Daniel
--
Daniel Kaminski

Technical Support + Betatesting
User avatar
Daniel Kaminski
 
Posts: 819
Joined: Tue Jul 22, 2008 10:55 am
Location: Herten, Germany

Re: Timecode over Dante

Postby lucken » Wed Jan 25, 2017 1:19 pm

ChamSys lighting consoles can receive and retransmit timecode via ArtNet.

There is also a free software for testing: http://www.s-jaekel.de/software/downloa ... de_sender/
User avatar
lucken
 
Posts: 128
Joined: Fri Jul 25, 2008 4:11 pm
Location: Lebbeke - Belgium

Re: Timecode over Dante

Postby Daniel Kaminski » Thu Jan 26, 2017 12:57 pm

Are there any other products?
Has anyone actually used it? Trying to find out if it is just a Chamsys thing or if Timecode over Artnet has a bigger future.
It seams like nobody else has used it before or is missing it. I can see huge demand to extend ASIO Timecode Support and maybe even Midi Timecode.
Everybody I know or works with LTC or Midi Timecode. I will still put it on the list. Please keep me /us updated on all products that support it.
Is anyone else missing this? And if so, is LTC no option?

Daniel
--
Daniel Kaminski

Technical Support + Betatesting
User avatar
Daniel Kaminski
 
Posts: 819
Joined: Tue Jul 22, 2008 10:55 am
Location: Herten, Germany

Re: Timecode over Dante

Postby lucken » Thu Jan 26, 2017 2:36 pm

I don't know that other products have it. But it is very handy because:
- lighting console controls Mediaserver via ArtNet
- same connection can be used for Timecode
- so no extra audio cable and no extra interfaces on both sides

This is another product using it: https://timelord-mtc.com/
User avatar
lucken
 
Posts: 128
Joined: Fri Jul 25, 2008 4:11 pm
Location: Lebbeke - Belgium

Re: Timecode over Dante

Postby Justyn Roy » Thu Jan 26, 2017 4:57 pm

I couldn't see anyone actually using timecode over artnet with this console when you can just use LTC and / or trigger the timeline with cues.

I don't believe that there is anyone else planning to implement this either. (MA, Martin, etc...) because they all support either LTC or Midi timecode or both.
User avatar
Justyn Roy
 
Posts: 25
Joined: Tue Sep 27, 2016 1:26 am

Re: Timecode over Dante

Postby introdans » Wed Feb 01, 2017 5:08 pm

support for MTC (midi time code) will be better i think, because a lot of ASIO devices also support MIDI.
introdans
 
Posts: 17
Joined: Wed Oct 30, 2013 12:28 pm


Return to Feature Wishlist V5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron