FBX use inside warper

Warper & Mapping related questions

Moderator: Moderator Group

FBX use inside warper

Postby cyeary » Thu Jul 18, 2013 6:50 pm

So I am trying to export a FBX from C4D to use in the new 5.5 warper and having a hell of time getting it to work. Does anyone know what the export setting should be? I have tried about 6 different combos of settings now with no luck. Each time it goes thru the import motions but then the screen shows nothing.

Thanks in advance

Cameron Yeary
Cameron Yeary
Unlimited Visibility, Inc.
cyeary
 
Posts: 139
Joined: Sat Feb 04, 2012 11:14 pm
Location: NYC

Re: FBX use inside warper

Postby Dennis Kuypers » Fri Jul 19, 2013 8:51 am

Hi,

does the new object show up in the list? (next to the "Edit" button)?

Best regards
Dennis
Dennis Kuypers
Product Developer, Software

Online Manual
User avatar
Dennis Kuypers
coolux Germany
 
Posts: 729
Joined: Thu Jul 05, 2012 12:18 pm

Re: FBX use inside warper

Postby cyeary » Sat Jul 20, 2013 4:56 am

Yes it says 3d FBX obj1. Something is indeed there but it is no where close to what it should look like. What program have you guys used in your testing?
Cameron Yeary
Unlimited Visibility, Inc.
cyeary
 
Posts: 139
Joined: Sat Feb 04, 2012 11:14 pm
Location: NYC

Re: FBX use inside warper

Postby Daniel Kaminski » Mon Jul 22, 2013 11:40 am

Hi Cameron,

I spoke with the developer and he explained me that fbx files are tricky and not always work.
Apparently there are different fbx Versions. Files up to fbx Version 2010 should be supported.

If you have trouble please send us the fbx file and the settings your exported it with at support(at)coolux.de

Also please try using 3ds files since those files generally work with less problems than fbx.

Daniel
--
Daniel Kaminski

Technical Support + Betatesting
User avatar
Daniel Kaminski
 
Posts: 837
Joined: Tue Jul 22, 2008 10:55 am
Location: Herten, Germany

Re: FBX use inside warper

Postby cyeary » Mon Jul 22, 2013 2:18 pm

Yes 3ds are working fine. The reason I really want to see what fbx does is because 3ds always come in as traingles instead of 4 sided polygons. This can cause some weird stretching if you are doing some severe warping.

I will test some more and see how things look.
Cameron Yeary
Unlimited Visibility, Inc.
cyeary
 
Posts: 139
Joined: Sat Feb 04, 2012 11:14 pm
Location: NYC


Return to Warping

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest