Christie Pandoras Box Version 6 - Q&A

Moderator: Moderator Group

Forum rules
When asking make sure to include the operating system and the revision of Pandoras Box you are using. If your question is related to hardware, please state if you are using coolux hardware (which one) or if you built your own.


Postby jldpaula » Tue Jan 17, 2017 9:44 am


Is there any way to launch a powerpoint without needing a capture card?

Thanks in advance
Posts: 4
Joined: Tue Jul 01, 2014 4:30 pm


Postby Johannes Kuhr » Tue Jan 17, 2017 2:37 pm

Hi jldpaula,

it is not possible to load a .PPT file direct into Pandoras Box. But you can export your presentation from Power Point as video file and use this in Pandoras Box - using CUEs to jump between your slides.
I hope the above is helpful for you.

Best regards
Johannes Kuhr
Technical Support, coolux GmbH
User avatar
Johannes Kuhr
Posts: 8
Joined: Thu Aug 11, 2016 8:06 am


Postby Justyn Roy » Tue Jan 17, 2017 5:42 pm

I often use StreamX to capture PPT without needing a capture card.

The only time I've had issues with it is when there are embedded videos.
In this case, I would export those videos and host them inside of Pandoras Box.

I hope this helps,

Justyn Roy
Solutions Architect
Christie Digital Systems

Online Manual
User avatar
Justyn Roy
Posts: 53
Joined: Tue Sep 27, 2016 1:26 am


Postby proximityav » Wed Jan 18, 2017 1:58 pm

It is possible to launch a PPT with PB Spark running on the machine with PPT. Send remote commands from Widget + the timeline.
Posts: 34
Joined: Sat Feb 20, 2010 1:30 pm
Location: Melbourne Australia


Postby roeland22896 » Thu Feb 01, 2018 11:14 pm

Does spark work in Windows 10?
I'm also interested in controlling powerpoint on a remote machine (or on the same machine but remote is easier).
Powerpoint is more interesting if someone has to make last minute changes in a slide (which is a disaster if you have a movie or images in the timeline and you are having a stress situation).
Posts: 3
Joined: Sat Aug 10, 2013 9:46 pm


Postby Thomas Mrozek » Fri Feb 02, 2018 12:22 pm

Hi all,
I recommend DVI/HDMI live input for a proper solution - just if someone do not know about this solution.
Thomas Mrozek
Technical Support Engineer
User avatar
Thomas Mrozek
Posts: 85
Joined: Mon Apr 20, 2009 11:08 am

Return to Pandoras Box V6

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests