Get touch size with Airscan , WD and TUIO

Christie Widget Designer Version 6 - Q&A

Moderator: Moderator Group

Forum rules
When asking make sure to include the operating system and the revision of Widget Designer you are using.

Get touch size with Airscan , WD and TUIO

Postby sergipanadero » Sat Jun 06, 2020 3:11 pm

Hi,
Can Airscan know the "touch" size of an object that interact him? I'm using WD 6.1.1 and Windows 10.

I need to read from the airscan only the touchs that are larger than X and smaller than Y, to avoid detecting other elements and send it by TUIO to other application.
Can AirScan manage this?

Thanks you.
sergipanadero
 
Posts: 4
Joined: Wed Apr 15, 2020 3:25 pm

Re: Get touch size with Airscan , WD and TUIO

Postby Yvonne Groetzschel » Mon Jun 08, 2020 3:16 pm

Hi Sergi,

There is no option in WD to get the touch size information of the AirScan, I'm sorry.
You can only define different areas with the help of the position values and a Filter Node, like "Range" or "Ranges".
So, you could connect the "AirScan Multi Point" Node with Filter Node and then an Output node for the related action.
https://www.coolux.de/root/downloads/su ... #range.htm
https://www.coolux.de/root/downloads/su ... filter.htm

Best Regards,
Yvonne
User avatar
Yvonne Groetzschel
 
Posts: 49
Joined: Mon Dec 01, 2014 2:10 pm

Re: Get touch size with Airscan , WD and TUIO

Postby sergipanadero » Tue Jun 09, 2020 9:48 am

Hi and thanks you.

Do you mean that I can use Nodes to filter “touch” between 2 sizes?

There is any guide or tutorial to do this?

Thanks you.
sergipanadero
 
Posts: 4
Joined: Wed Apr 15, 2020 3:25 pm

Re: Get touch size with Airscan , WD and TUIO

Postby sergipanadero » Tue Jun 09, 2020 9:49 am

email answer.

Hi Sergi,

You can filter the touch position. I've created a test project for you with a Mouse Input instead of Touch Input (screen resolution was 1920x1080Px).
That's an example with a Condition Node, with other Nodes like Range/ Bounding Box etc. you have some different options which is explained in the helpfile.

I hope that helps.

Best Regards,
Yvonne
sergipanadero
 
Posts: 4
Joined: Wed Apr 15, 2020 3:25 pm

Re: Get touch size with Airscan , WD and TUIO

Postby sergipanadero » Tue Jun 09, 2020 9:50 am

Hi Yvonne,

Thanks you.

I had import the Project and Works well.
Now I’m trying to do something similar with AirscanMulti-Point.

I did this node line.

Airscan Milti-Point --> Range --> Condition --> Script Output

It’s order ok? I don’t know if Range and Condition are in right order.
I don’t know how to configure range and condition with the airscan.

Please, can you help me with this?
On Range Node Input, in which units are Min and Max value? Where can I see this value on play mode?

Thanks you.
sergipanadero
 
Posts: 4
Joined: Wed Apr 15, 2020 3:25 pm


Return to Widget Designer V6

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest