Matrix Patcher Artnet Output Problems

Christie Pandoras Box Version 5

Moderator: Moderator Group

Matrix Patcher Artnet Output Problems

Postby lampywithacamera » Thu Jul 20, 2017 4:50 pm

Hello,

We're having problems with outputting Artnet lighting data from a matrix patch.

We have a Player Standard (Multi licence) with a Manager LT both on version 5.10.

We have a standard 192.168.0.x network connecting the two machines together. The Manager machine has a second network adapter set to 2.10.39.x for Artnet. The Artnet network is connected to a DMXKing eDMX converter and a computer running Artnet status monitoring. The eDMX converter is connected with DMX to a 3ch RGB light addressed to universe 1 address 1.

We have Artnet output from PB working: if we add a 3ch RGB light to the project (it appears on an untitled site at the bottom of the tree) and patch it to the address above, we have control of the fixture as expected and the values are reflected on the status monitor.

However if we create a matrix patch including a pixel addressed to the same 3ch RGB fixture (secondary ethernet output, universe 1 address 1) and apply this matrix patch to the output of the PB Player STD, the light does not respond and no Artnet data is seen on the status monitor.

I'm sure we have missed a setting or configuration option somewhere but we are lost as to what that is. It can't be a physical networking or general network configuration error as the standard Artnet output from PB works.

Thanks in advance!
lampywithacamera
 
Posts: 1
Joined: Fri Feb 05, 2016 3:22 pm
Location: UK

Re: Matrix Patcher Artnet Output Problems

Postby Benni_M » Thu Jul 20, 2017 10:26 pm

the artnet Signal from the matrix patch is going out on the client.
The client must have a second network adapter and must be connected to your Artnet device.
Then it should work.
Best, Benni
Benni_M
 
Posts: 128
Joined: Thu Apr 12, 2012 3:45 pm

Re: Matrix Patcher Artnet Output Problems

Postby Thomas Mrozek » Fri Jul 21, 2017 2:52 pm

Hi,
good point benni.
Another issue can be that you setup the patch in the Matrix patcher incorrectly.
You have to patch the device to
"Artnet Subnet = 0"
"DMX universe = 0"
which matches your universe 1.
Also please check if naming of the outputting network adaptor and target IP is set correctly.
cheers
Thomas
Thomas Mrozek
Technical Support Engineer
User avatar
Thomas Mrozek
 
Posts: 105
Joined: Mon Apr 20, 2009 11:08 am


Return to Pandoras Box V5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests