Motion traking info

Moderator: Moderator Group

Re: Motion traking info

Postby ricky » Thu Jul 21, 2011 10:02 am

Hey Alberto,
probably you have to set better your camera point tracker tool because at the end you need to see a blue square around the point tracked ans not only the poit.
Try to change Min/Max values to be able to see the blu square, and set your input node with ID 1 like Markus said and should work.
--ricky--

Tech Sales, Tech Support & Betatesting Coolux
Molpass srl
http://www.molpass.com
ricky
 
Posts: 110
Joined: Mon Jul 28, 2008 8:43 am
Location: Italy

Re: Motion traking info

Postby Markus Zeppenfeld » Thu Jul 21, 2011 10:07 am

Hi!

What exactly is not working?
Are you getting no values into the input node?
In your screenshot I can't see a blue outline and no ID for the point, so there is info in the input node. Adjust your settings right, that the white part is tracked right.

Markus
Markus Zeppenfeld
Technical Product Manager, Pandoras Box

"Have you tried turning it off and on again?" (from "The IT Crowd" / channel 4)
User avatar
Markus Zeppenfeld
 
Posts: 811
Joined: Wed Mar 02, 2011 10:12 am
Location: Cologne - Germany

Re: Motion traking info

Postby alverman » Thu Jul 21, 2011 10:14 am

Hi Ricky
Probably ....... trying but I've never seen a blue square in this tool.
PROService -IT
Intel i7 2600K LGA1155
MB P8H67-MLE 16GB
2xSSD 250GB
GTX470
PB 01 MSTD and 02 PPRO rev 11116
WDPro rev 1100
** La famiglia ti nutre, ti veste .... finchè non sei pronto per girare il mondo alla ricerca di qualcosa di tuo. **
User avatar
alverman
 
Posts: 510
Joined: Sat Jun 12, 2010 6:37 pm

Re: Motion traking info

Postby alverman » Thu Jul 21, 2011 10:27 am

I have see a blue square :)
TNX Ricky
PROService -IT
Intel i7 2600K LGA1155
MB P8H67-MLE 16GB
2xSSD 250GB
GTX470
PB 01 MSTD and 02 PPRO rev 11116
WDPro rev 1100
** La famiglia ti nutre, ti veste .... finchè non sei pronto per girare il mondo alla ricerca di qualcosa di tuo. **
User avatar
alverman
 
Posts: 510
Joined: Sat Jun 12, 2010 6:37 pm

Re: Motion traking info

Postby alverman » Thu Jul 21, 2011 2:34 pm

So I tried and I managed to do something but are still far from the results of Matt: (
One of the many things that are not yet able to understand is the mask.
Now I made a picture all black with a central circle with transparency.
Widgets moves the image showing the contents of the layer at the back showing the part of the circle transparent.
Everything here, but as Matt is to expand the transparency of transparency?
Any ideas?

Thanks, Alberto
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
PROService -IT
Intel i7 2600K LGA1155
MB P8H67-MLE 16GB
2xSSD 250GB
GTX470
PB 01 MSTD and 02 PPRO rev 11116
WDPro rev 1100
** La famiglia ti nutre, ti veste .... finchè non sei pronto per girare il mondo alla ricerca di qualcosa di tuo. **
User avatar
alverman
 
Posts: 510
Joined: Sat Jun 12, 2010 6:37 pm

Re: Motion traking info

Postby Markus Zeppenfeld » Thu Jul 21, 2011 3:00 pm

Hi!

Please see this post:
viewtopic.php?f=80&t=1231&hilit=motion+mask#p3664

You don't have to move a layer with transparency...

Markus
Markus Zeppenfeld
Technical Product Manager, Pandoras Box

"Have you tried turning it off and on again?" (from "The IT Crowd" / channel 4)
User avatar
Markus Zeppenfeld
 
Posts: 811
Joined: Wed Mar 02, 2011 10:12 am
Location: Cologne - Germany

Re: Motion traking info

Postby alverman » Fri Jul 22, 2011 10:08 am

I did but what makes Matt Finke is a whole other thing.

Thanks
PROService -IT
Intel i7 2600K LGA1155
MB P8H67-MLE 16GB
2xSSD 250GB
GTX470
PB 01 MSTD and 02 PPRO rev 11116
WDPro rev 1100
** La famiglia ti nutre, ti veste .... finchè non sei pronto per girare il mondo alla ricerca di qualcosa di tuo. **
User avatar
alverman
 
Posts: 510
Joined: Sat Jun 12, 2010 6:37 pm

Re: Motion traking info

Postby ricky » Fri Jul 22, 2011 11:23 am

Yes, it's totally different because he adopted completely another method.
You don't have to put a black layer with iris effect to move it around the screen..You need to make a MOTION MASK panel on your WD (in full screen) and you need to captere the DVI signal into the player/server and manage it in the second layer instead of your black picture. You need to use white key on that layer to show the transparency.
If you need more information you can contact me.

greetings
--ricky--

Tech Sales, Tech Support & Betatesting Coolux
Molpass srl
http://www.molpass.com
ricky
 
Posts: 110
Joined: Mon Jul 28, 2008 8:43 am
Location: Italy

Re: Motion traking info

Postby alverman » Fri Jul 22, 2011 12:25 pm

I was talking precisely the system that you described.
I put in MotionMask fullscreem whit white mask but the result is not same of Matt
Then maybe I'll call you :)
PROService -IT
Intel i7 2600K LGA1155
MB P8H67-MLE 16GB
2xSSD 250GB
GTX470
PB 01 MSTD and 02 PPRO rev 11116
WDPro rev 1100
** La famiglia ti nutre, ti veste .... finchè non sei pronto per girare il mondo alla ricerca di qualcosa di tuo. **
User avatar
alverman
 
Posts: 510
Joined: Sat Jun 12, 2010 6:37 pm

Re: Motion traking info

Postby honsbeek » Sat Mar 09, 2013 7:32 pm

Markus Zeppenfeld wrote:Hi!

Please see this post:
http://www.coolux.de/kb/phpBB3/viewtopi ... mask#p3664

You don't have to move a layer with transparency...

Markus



Hello I was reading About the motion mask, I want soon to do some tests,
But the link is Dead , :) I am curious

Thanks,

Mark
Mark Honsbeek
LiveLegends
honsbeek
 
Posts: 34
Joined: Thu Jan 31, 2013 10:00 am
Location: Abcaude, The Netherlands

Re: Motion traking info

Postby Christopher Fluegel » Tue Mar 12, 2013 4:32 pm

Hi,

there were some changes in the forums URL. Here's the working link:

viewtopic.php?f=80&t=1231
Christopher Fluegel
Technical Support, coolux GmbH
Christopher Fluegel
 
Posts: 112
Joined: Mon Feb 23, 2009 1:03 am
Location: Cologne, Germany

Re: Motion traking info

Postby MEGALIGHT » Wed Apr 19, 2017 12:16 pm

Hi,

I would like to connect the Widget Designer Motion Mask on layer 2 of my Pandoras box.
How do I proceed
Can I do it all on the same PC (I use a little Coolux player).

Thanks,

Dominique
MEGALIGHT
 
Posts: 11
Joined: Sun Jan 16, 2011 10:51 am

Re: Motion traking info

Postby Benni_M » Wed Apr 19, 2017 3:05 pm

You can do that on the same computer.
But you need 2 Inputs. One for the Camera and the second for the Motion Mask.
The compact player has no capture cards so you have to use USB Capture devices.

Even if you have Usb-Input Cards, the Motion Mask use a lot Performance an i think the compact Player have not enough.

Best,

Benni M.
Benni_M
 
Posts: 82
Joined: Thu Apr 12, 2012 3:45 pm

Re: Motion traking info

Postby MEGALIGHT » Thu Apr 20, 2017 8:58 am

Hi Benni,

your right, i mis a lot of performanc, I will have to use 2 compact players.

In WD the motion mask appear to small, how can i have it full screen ?

thanks,

Dominique
MEGALIGHT
 
Posts: 11
Joined: Sun Jan 16, 2011 10:51 am

Re: Motion traking info

Postby Thomas Mrozek » Tue May 02, 2017 1:13 pm

Hi Dominique,
just change to 'Move-Mode' and scale it big from the bottom right edge.
cheers
Thomas
Thomas Mrozek
Technical Support Engineer
User avatar
Thomas Mrozek
 
Posts: 60
Joined: Mon Apr 20, 2009 11:08 am

Previous

Return to Widget Designer V4.7

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests