Shutter On Off Q-Series Projector over TCP

Moderator: Moderator Group

Shutter On Off Q-Series Projector over TCP

Postby Raphaelkurig » Sat Feb 25, 2017 4:29 pm

Hello Guys,
i try to Control several Christies Q-Series Projector Shutters in a Show, where we have a lot of Backprojections.
I tried several Ports (23 and 9715) and several Nodes like TCPsend and TCP Send Hex, i also tried the TCP Projector Control but no success.

I tried the Hex Codes from this PDF Page 21: https://www.christiedigital.com/Support ... -GUIDE.pdf
I even put an [CR] on the end of the message, still not knowing what it means ;-).

But then i tried Wireshark and recorded only the Shuttering via IExplorer.

If someone more professional in reading TCP or HTTP Protocols could help me please in this case would be awesome. I zipped the .pcapng File and atteched it.

Thanks in advance.

Raphael

Shutter_QSeries Beamer.pcapng.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Raphaelkurig
 
Posts: 8
Joined: Fri Nov 06, 2009 12:24 am

Re: Shutter On Off Q-Series Projector over TCP

Postby Justyn Roy » Sun Feb 26, 2017 4:03 am

Hi,

The port you'll want to connect to is 4352

The commands you need to use:

Power
Code: Select all
%1POWR 1 [CR]
%1POWR 0 [CR]



Shutter
Code: Select all
%1AVMT 30[CR]
%1AVMT 31[CR]



You need to log into the projector first and disable all of the security for PJ Link commands.

You'll also want to turn off the "Power Save" feature.
If this feature is on, when the projector is off, the network adaptor in the projector is also turned off and you won't be able to turn it back on using PJ Link commands.


Please let me know if this helps,

J
User avatar
Justyn Roy
 
Posts: 25
Joined: Tue Sep 27, 2016 1:26 am

Re: Shutter On Off Q-Series Projector over TCP

Postby Raphaelkurig » Mon Feb 27, 2017 5:27 pm

Thank you very much, i´ll test it this week and let you know.

Cheers, Raphael
Raphaelkurig
 
Posts: 8
Joined: Fri Nov 06, 2009 12:24 am

Re: Shutter On Off Q-Series Projector over TCP

Postby Raphaelkurig » Fri Mar 03, 2017 10:32 am

Didn't work out with the TCPSend,ID,Value; should I use another one? How important are the spaces?
Raphaelkurig
 
Posts: 8
Joined: Fri Nov 06, 2009 12:24 am


Return to Widget Designer V4.7

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests